Bölüm Başkanımızdan Toplumsal Cinsiyet ve Göç Temalı Bildiri

Meslek Yüksekokulumuz Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Bengü Şekeroğlu, Nahçıvan Üniversitesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Al Farabi Sosyal Bilimler Kongresi’ne katıldı.

Öğr. Gör. Bengü Şekeroğlu, 2-4 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan’da gerçekleştirilen kongrede toplumsal cinsiyet ve kadın açısından uluslararası göç konusunu değerlendirdi. Şekeroğlu, 14 ülkeden yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede ‘‘Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Açısından Uluslararası Göçün Değerlendirilmesi’’ başlıklı bildirisini sundu. Şekeroğlu, toplumsal cinsiyet rolleri, kadın ve uluslararası göç arasındaki bağların incelenmesi, kadınların göç nedenleri ve uluslararası göç sürecinde yaşadıkları sorunları odağına alan bildiri ile kadınların göç olgusunda görünür olmalarına katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.