YÖK, MYO Müdürleriyle Çevrimiçi Toplantı Yaptı

YÖK, Türkiye genelinde Meslek Yüksekokulu müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. 15 Aralık Çarşamba günü 13.00-17.00 saatleri arasında telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıya YÖK Meslek Yüksekokulları Komisyon Yürütücüsü Ömer Açıkgöz başkanlık etti.

MYO ve programlarının açılmasına yönelik standartların belirlenmesi, mevcut programların geliştirilmesi, mezunların istihdamı ve lisans tamamlama süreçlerine dair görüş ve öneriler sunmak amacıyla düzenlenen toplantıya Muş Alparslan Üniversitesini temsilen, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖZALPER katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özalper, Muş Alparslan Üniversitesinin dijital dönüşümde Pilot Devlet Üniversitesi olması sebebiyle uzaktan eğitim sürecinin sıkıntısız yürütüldüğünü ifade etti ve yeni açılması talep edilen bölümlerin durumları üzerine konuştu. MYO’ların sorunlarının da dile getirildiği toplantıda, yeni açılan bölümlerin, bölgeye ve istihdama katkı sunacak bölümler olması da bir diğer konu başlığı oldu. MYO istatistiki bilgilerinin de paylaşıldığı toplantı öneri ve görüşlerle son buldu.