Öğrencilerimizden Muş Alparslan Havalimanı’na Gezi

Meslek Yüksekokulumuz Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havalılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimiz “kurumsal kalite hedefleri doğrultusunda dış paydaş belirleme” çalışmaları kapsamında Muş Alparslan Havalimanı’nı gezdi. 12 Aralık Perşembe günü düzenlenen gezide öğrencilere Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serdar Bal eşlik etti.

Gezi kapsamında güvenlik sürecinden check-in işlemlerine; bagajların teslim edildiği sut altı bölümünden uçak karşılama işlemlerine kadar birçok nokta ve konu hakkında gözlem yapılarak bilgi alındı. Öğrencilerimiz, aktif olarak uçuş gerçekleştiren bir uçağın içine girerek uçak hazırlığı konusunda kabin memurlarıyla çalışma fırsatı yakaladı.

Gezinin bir diğer kazanımı ise üniversite-sektör iş birliği kapsamında Türk Hava Yolları (THY) ile üniversitemiz arasında sağlanan mutabakat oldu. Mutabakat kapsamında THY, üniversitemizin dış paydaşı olarak kabul edildi. Bu kapsamda öğrencilerimizin gerek staj süreçleri gerek mezuniyet sonrası istihdam olanakları konularında fikir birliğine varıldı.