Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri Tarihi Murat Köprüsü’nde Çöp Topladı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla tarihi Murat Köprüsü ve çevresinde temizlik çalışması yapıldı. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, Prof. Dr. Yaşar Karadağ,  Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Ferit Uslu, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Mehmet Özalper, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Eşref Alkış, akademisyenlerimiz, idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen temizlik etkinliğine kurum olarak destek veren Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Energo Pro’nun yetkilileri katıldı. Etkinlik kapsamında Tarihi Murat Köprüsü ve çevresinde toplanan çöpler, çöp konteynerlerine katıldı.

Çevre temizliği etkinliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat temiz bir çevre ve doğa bilincinin oluşmasının önemine dikkat çekti. Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak bu gün çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Dünya cenneti olan Murat Nehri üzerindeki tarihi köprü çevresinin çöplerle dolduğunu ifade eden Rektörümüz: “Öğrencilerimizle birlikte ciddi anlamda güzel bir çevre temizliği yaptık. Burada yapmış olduğumuz bu etkinlik bundan sonra şehrin çeşitli noktalarında yapacağımız etkinliklerle birlikte hem ilimizde hem de bölgemizde çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. İnsanı yetiştirmediğimiz ve eğitmediğimiz zaman çevre ne kadar güzel olursa olsun o çevrenin insanlar tarafından kullanılabilir olması çokta mümkün değil.” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat: “Biz bu anlamda öğrencimize aslında bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bu bilinci; aileleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Aileler bu konuda belli bir bilinç düzeyine ulaşırlarsa o zaman ilimizin daha temiz olacağına inanıyorum. ‘Herkes kendi evinini önünü süpürürse bütün sokaklar temiz kalır’ mantığıyla yola çıkarsak herkes piknik yaptığı yeri temiz tutarsa kendisinden sonraki gelen insanlar da orayı mutlaka temiz kullanır. İnşallah yaptığımız bu etkinlikler insanlarımızda bir farkındalık oluşturur.” sözleriyle etkinliğin önemine dikkat çekti.